ABD'de Sondaj Kule Sayısı Düşmeye Devam Ediyor

ABD'de Sondaj Kule Sayısı Düşmeye Devam Ediyor
ABD'de Sondaj Kule Sayısı Düşmeye Devam Ediyor
Akaryakıt Haberleri 25.08.2024

ABD'de enerji sektöründe faaliyet gösteren petrol ve doğal gaz sondaj kulelerinin sayısı, art arda ikinci haftada düşüş kaydetti.

Baker Hughes tarafından Foreks Haber'e e-posta ile iletilen rapora göre, 23 Ağustos'ta sona eren bir haftalık dönemde ABD'deki toplam petrol ve doğal gaz sondaj kulelerinin sayısı bir adet azalarak 585'e geriledi.

Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre 47 adet daha düşük.

Petrol sondaj kulelerinin sayısı değişmeyerek 483'te sabit kalırken, doğal gaz sondaj kulelerinin sayısı bir adet düşüşle 97'ye indi. Her iki ürün için ortak çalışma yürüten sondaj kulelerinin sayısı ise değişmeyerek 5 olarak kaldı.

Gelecekteki petrol üretimi tahminlerine yön veren sondaj kulelerinden 566'sı karada, 19'u ise açık sularda bulunuyor. Önceki haftaya göre karadaki sondaj kulelerinin sayısı bir adet azalırken, açık sulardaki kule sayısı değişmedi.

Aynı hafta içerisinde Kanada'daki sondaj kulelerinin sayısı iki adet artarak 219'a yükseldi. Ülkede petrol kulelerinin sayısı iki adet artışla 153'e, doğal gaz kulelerinin sayısı ise değişmeyerek 66'da kaldı.

Meksika'daki sondaj kulelerinin sayısı değişmeyerek 17 olarak kalırken, Kuzey Amerika genelindeki toplam sondaj kulelerinin sayısı bir adet artışla 804'e ulaştı.